Een Nieuw Lexicon: Groupify, Teamify, Hubify
Een Nieuw Lexicon: Groupify, Teamify, Hubify
4 december 2018

Vol energie en nieuwe ideeën keerden onze KEMBIT Developers vorige week terug uit Kopenhagen, waar ze de European SharePoint, Office 365 & Azure Conference (ESPC) mochten bijwonen. Ze bezochten tal van interessante Keynotes, waaronder die van Microsoft Corporate Vice President Jeff Teper, die hen mee op reis nam door allerlei demo’s. Hij sprak over Groupify, Teamify and Hubify, termen waar ook wij niet bijzonder bekend mee zijn. Een mogelijke redenatie kunnen we halen uit de (Engelse) taal, waar het suffix “-ify” in moderne taal achter een zelfstandig naamwoord wordt gevoegd om er een werkwoord van te maken. Je maakt een woord “werkbaar”, een prachtige metafoor voor de visie van Microsoft om haar diensten efficiënter en werkbaarder te maken; Groupify, Teamify, Hubify!

Teper lichtte tijdens zijn Keynote toe dat Microsoft er op inzet SharePoint makkelijker te maken voor de eindgebruiker. Moderne SharePoint sites zijn plat. Weg met de subsites, the world of SharePoint is flat! Door minder tot geen hiërarchie in SharePoint sitestructuren aan te brengen, kunnen eindgebruikers meer overzichtelijke, efficiënte en aansprekendere intranetpagina’s verwezenlijken. Deze sites worden op onderwerp gegroepeerd door hub sites (Hubify!). Opnieuw een mooi voorbeeld van de organische structuur van Office 365.

De belangrijkste taak van SharePoint is het leveren van content aan alle Office applicaties, waar Microsoft dan ook veel aandacht aan schenkt. Neem bijvoorbeeld de verdere integratie met Microsoft Teams; diens documentbibliotheek was tot nu toe niet in staat om metadata te laten zien. Microsoft heeft nu dezelfde componenten voor bibliotheken die SharePoint sites hanteren uitgerold naar Teams, zodat metadata, voorwaardelijke opmaak en de synchronisatiefunctie ook daar beschikbaar zijn en eindgebruikers bijna volledig binnen de Teams-omgeving alle taken kunnen volbrengen.

We zijn erg benieuwd hoe Microsoft deze innovatie verder gaat uitrollen en zullen de ontwikkelingen op de voet blijven volgen. Hoe dan ook, we bereiden ons vast voor op Microsoftify...

Terug

 Microsoft heeft onlangs haar verstrekte Partnerships weer grondig onder de loep genomen. Goed nieuw...

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft KEMBIT door het succesvol uitrollen van diverse BI traject...

Vandaag heeft KEMBIT officieel haar nieuwe vacaturepagina gelanceerd. Op www.werkenbijkembit.nl kunn...