KEMBIT On Tour: The ESPC 2018
KEMBIT On Tour: The ESPC 2018
27 november 2018

Een kleine delegatie leergierige KEMBIT Developers is afgereisd naar Kopenhagen voor The European SharePoint, Office 365 & Azure Conference 2018 (ESPC 2018), waar ze in vier dagen alle nieuwigheden rondom de Microsoft diensten mogen aanschouwen.

Vrij vroeg in het programma kwam Microsoft Azure aan bod, een dienst die in de markt bekend staat als een cloud computing-platform waarmee internetdiensten aangeboden kunnen worden via het internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf. Azure biedt ontzettend veel mogelijkheden voor bedrijven, denk bijvoorbeeld aan IaaS, PaaS en SaaS. De meest bekende SaaS oplossing in Azure is Office365, dat inmiddels meer dan 100 miljoen subscribers telt. Slim omgaan met resources in Azure kan organisaties enorme besparingen opleveren, dat prediken wij zelf ook al een behoorlijke tijd. Slimmer programmeren en het slimmer bewaren van data (bijvoorbeeld middels archieven) kunnen enorme besparingen opleveren, mede door het betaalmodel van Azure (pay per use), waarbij je alleen betaalt wat je daadwerkelijk gebruikt. Datacenters zijn erg duur en onderhoudsintensief; een cloud based system is vele male goedkoper en heeft ook nog eens een kleinere carbon footprint. Bovendien: hoe prettig is het dat je alleen een oplossing hoeft te onderhouden en niet bezig hoeft te zijn met het onderhouden van hardware, Operating Systems of netwerken; dat scheelt niet alleen veel tijd, maar ook veel zorgen.

Duidelijk is dat wanneer je de migratie van een organisatie naar de cloud holistisch bekijkt, er veel meer bij komt kijken dan veel IT professionals zich realiseren. Nog belangrijker is dat een migratie naar de cloud de gateway is naar veel meer mogelijkheden. Applicaties die vroeger on-premise waren, kunnen in de cloud tot een volgend niveau worden getild door alle verschillende, steeds veelzijdigere Azure diensten. We hebben hier op de Conference ook een aantal prachtige tools mogen aanschouwen, die het ontwikkelen en gebruiken van applicaties enorm versnellen, efficiënter maken en extra nadruk leggen op samenwerking binnen ontwikkelteams en tussen klanten en leveranciers. Genoeg inspiratie voor ons om onze Microsoft-diensten nóg beter, efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken voor klanten. We houden je op de hoogte!

Terug

 Microsoft heeft onlangs haar verstrekte Partnerships weer grondig onder de loep genomen. Goed nieuw...

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft KEMBIT door het succesvol uitrollen van diverse BI traject...

Vandaag heeft KEMBIT officieel haar nieuwe vacaturepagina gelanceerd. Op www.werkenbijkembit.nl kunn...