Project healthyLIFE maakt gebruik van de kracht van Office 365
Project healthyLIFE maakt gebruik van de kracht van Office 365
5 april 2018

Het project healthyLIFE van stichting ECSplore is een gecombineerde leefstijlinterventie voor kwetsbare senioren met overgewicht (BMI25-30) én een (matig) verhoogd risico op CVRM of DM2, of met obesitas (BMI > 30), al dan niet in combinatie met een of meer chronische beperkingen (GLI).
Bij healthyLIFE staan bewegen, gedrag, voeding en Positieve Gezondheid centraal.

Binnen healthyLIFE worden deelnemers gedurende 32 weken begeleidt door een leefstijl- en een beweegcoach. healthyLIFE is gericht op het stimuleren en bewerkstelligen van een actieve leefstijl en een gezond voedingspatroon zodat de nieuwe leefstijl bijdraagt aan de kwaliteit van leven, het gevoel van welzijn, de zelfredzaamheid, een betere gezondheid ervaren én langere, zelfstandige participatie in de samenleving.

Het project healthyLIFE wordt gedurende twee jaar geëvalueerd middels een proces en effectenevaluatie in samenwerking met het lectoraat Move to Be van Fontys Sporthogeschool. Daar waar nodig zal de Universiteit Maastricht meedenken in het proces om de juiste kwaliteit te waarborgen. Het onderzoek bestaat uit fitheidstesten, gespreksinstrument Positieve Gezondheid en diverse vragenlijsten.

KEMBIT heeft aan de hand van Office 365 maatwerk gerealiseerd voor ECSplore. Om te beginnen worden alle applicaties en gegenereerde data gehost in een veilige cloud service. Alle betrokkenen kunnen hierdoor, op iedere apparaat, naadloos samenwerken. En dat maakt het werk voor de coaches makkelijker.
Daarnaast heeft KEMBIT, samen met Ecsplore en Fontys Sporthogeschool een oplossing ontwikkeld, die beweegcoaches en leefstijlcoaches helpt om diverse testen in het kader van het healthyLIFE project bij de deelnemers af te nemen. Een applicatie gemaakt binnen het Microsoft powerApps platform automatiseert het afnemen van diverse testen automatiseert. De uitslagen en andere relevante gegevens uit diverse bronnen, zoals Positieve Gezondheid, fitheidstesten, Active8 beweegmeter en diverse vragenlijsten, worden vervolgens middels powerBI ontsloten. En Microsoft Flow en Sharepoint online zorgen er tenslotte voor dat alle data op het juiste moment en op een veilige manier voor de gebruikers beschikbaar is.

Het mag duidelijk zijn: KEMBIT heeft voor stichting ECSplore de kracht van Office 365 volledig weten te benutten. Deze oplossing laat zien dat Office 365 uitgebreide mogelijkheden biedt om het platform te verrijken met maatwerkoplossingen bij mooie projecten, zoals healthyLIFE.

Terug

Vandaag heeft KEMBIT officieel haar nieuwe vacaturepagina gelanceerd. Op www.werkenbijkembit.nl kunn...

De Dag van de Privacy is voor mensen als Privacy Officers en Security Specialisten altijd een bijzon...

Dit weekend kopte diverse nieuwsmedia: “AIVD: China hackt in Nederland en steelt gevoelige informati...